Hoppa till sidans innehåll

Truppgymnastik


Nybörjartrupp:

Genom stationsträning och lek tränar gymnasterna på gymnastikens grundövningar. Vi använder oss av redskapen bom, plint, bänkar, matta, satsbräda och trampett. Detta gör vi på ett roligt och lekfullt sätt men samtidigt med fokus på rätt teknik. Under terminen varieras övningarna i stationerna och gymnasterna utmanas med gymnastiska övningar som framåt- och bakåtkullerbytta, handstående, brygga, hjulning, ljushopp.

Inom truppgymnastiken i Nagk delas gymnasterna in efter nivå och kunskap. Då kan träning och tävling ske på en nivå som är motiverande och utvecklande för alla i gruppen.

I de högre nivåerna:

Genom stationsträning och redskapsbanor tränar gymnasterna på gymnastikens grundövningar och mer avancerade övningar. Vi använder oss av redskapen plint, matta, trampett, airtrack, tumbling, hoppbord.

Detta gör vi med fokus på rätt teknik. Under terminen varieras övningarna i redskapsbanorna och gymnasterna utmanas med svårare övningar.

Varje grupp sätter tillsammans med ledarna upp ett mål om nivå och tävlingsdeltagande. Träningarna anpassas efter gymnasternas nivå och intresse.

Vid frågor kontakta truppansvarig Frida Lundqvist: This is a mailto link eller 073-0973013 (kvällstid)

 

Uppdaterad: 13 JAN 2018 20:07

svea_190x150

facebook2

 

 

Postadress:
Nässjö Arbetares GK - Gymnastik
Anna Kraft, Hasselgatan 9
57139 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info